Twijfel, armoe en ook verwennen

Twijfel, armoe en ook verwennen.
Waarschijnlijk hebben jullie eerder n mailtje ontvangen over n nieuw bericht dat niet zichtbaar werd; verkeerd knopje en weg was alles, sorry, hier dan alsnog.
 
Een kort verslag van gebeurtenissen in de afgelopen week.
Na een regenachtige zondag(lees 19 sept.) waarop we lekker zijn uitgewaaid op de pier in PE
was ik keurig op tijd bij een van de 4 gezinnen om daar de handen uit de mouwen te steken; o.a. de was opgehangen, de afwas gedaan, en door t zonnetje waren met name de blouses, die gedragen worden bij de schooluniformen snel droog. Ik stelde voor om die te gaan strijken en haha, de huismoeder is heel slim en viste uit een kast nog zo’n kleine 20 blouses die gestreken moesten. En dan te weten dat ik thuis de strijk zo lang mogelijk laat hangen en voor me uit schuif(waardoor het trouwens niet kreukvrij wordt…)Ik heb mezelf een klein schouderklopje gegeven. Een vd kindjes wilde graag helpen, zie foto. Toch kwamen ‘s avonds in bed de twijfels en gedachtes over de grote armoe hier, of ik wel genoeg doe en voldoende bijdraag, en verdriet over de vele kinderen zonder ouders.Tia heeft dit volgens mij aangevoeld; ze schreef lieve berichten op mijn blog, precies wat ik nodig had. En ook Roel heeft me uit dit ‘putje’geholpen!!
Een gezellig en nuttige vergadering met de huismoeders en met de leiding, opnieuw pannenkoeken bakken en de wekelijkse boodschappen stonden ook op het programma en natuurlijk:knuffelen met de kindjes, dat spreekt voor zich. Toen de verwendag voor Sanele, een van de huismoeders die 4 weken geleden bevallen is en evengoed voor 7 kinderen zorgt, samen met haar man, ze heeft een druk bestaan. Mijn meegebrachte spulletjes kwamen goed van pas, en heerlijk op de bank gelegen mocht ze genieten van een heuse schoonheids-behandeling. Eerst’n reinigende scrub aangebracht, ’n gezichtsmassage gegeven , gevolgd door een maskertje, en met een kommetje warm water met handdoekje kon ik het helemaal afmaken. Met een handmassage zat mijn tijdelijke job als schoonheidsspecialiste er weer op; het was heel leuk om te doen.
Vrijdag 24 sept. was een nationale feestdag en met vieren zijn we een heerlijk weekend weg geweest naar Tsitsikamma, daar geslapen in een backpackers, genoten van het park en de vele mooie uitzichten, later op zaterdag doorgereden naar Plettenberg Baai, waar we ’s avonds pal aan de zee gegeten hebben, walvissen zagen, lekker hebben gedanst en we weer keurig op tijd, met taxi naar de backpackers zijn gegaan. Wat een prachtige natuur hier in zuid Afrika; ik ben weer vol energie voor een nieuwe week.
Liefs, Ria

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

marijke vreeburg

Hoi lieve duizendpoot, wat maak jij veel mee en wat ben jij veelzijdig bezig. Nu weer iemand verwennen met een schoonheidskuur!! Ik hou me aanbevolen!!
Het is geweldig, dat jij ook nog tijd vind om lekker om je heen te kijken in de weekends en de sores wat van je af te laten glijden. We leven met je mee en wensen je nog een hele mooie tijd.
Liefs en kus van Mam en Pap

Edith

Hoi Ria,
Van poetshulp tot visagiste ... het blijft een schone taak. Fijn om te lezen dat je voor zowel de kindjes als de "moeders" zoveel kunt betekenen. Nog een fijne tijd daar. En wat onszelf betreft ... everything is gonna be alright! We gaan ervoor ...
Liefs van Edith
#

Nicole

Hoi hoi,
Wat een ervaring moet dit voor je zijn. Mooi om te lezen dat je zo'n goed werk verricht daar. En dan de schoonheidsbehandeling die je hebt gegeven, moet veel voldoening geven. Prachtige foto's ook, wat een schatje, dat babytje... superlief. Harm en ik willen je nog even een steuntje in de rug geven en nog heel veel sterke en succes toewensen de laatste periode van je verblijf. Voordat je het weet, sta je alweer op Nederlandse bodem. Maar dan wel met een prachtige ervaring rijker die niemand je meer afneemt.
Groetjes, Nicole

Boukje

Hoi Ria,

Heerlijk om weer te lezen over je belevenissen. En dan te bedenken dat je waarschijnlijk nog veel meer te vertellen hebt! Je kunt trots zijn op je zelf zoals jij de dingen aanpakt. Je hebt oog voor de dingen die nodig zijn om te doen. De mensen daar zullen je straks missen.
Groetjes.

Roel

Hoi lieve Ria,

Wat een mooi verhaal !! En de foto's spreken ook boekdelen. Echt heel
goed van je ! Je hebt veel te geven, daar kan ik over meepraten. Maar fijn
dat je je gevoel kunt volgen en kindjes en volwassenen even een beetje
gelukkiger kunt maken !! Past helemaal bij jou, dat kan ik wel op de foto's
zien. Het is nu echt aftellen ! Ook fijn dat je binnenkort weer bij mij bent.

Kusjes,

Roel

Anneke Stultiens

Hoi Ria,

Leuke foto's Ria, ik zie wel dat je je niet verveelt daar.
Mooi werk wat jullie doen en lekker in het weekend zelf wat zien van de omgeving.
Geniet nog een tijdje en ik zou het leuk vinden om straks je "live" verhalen te horen!

Heel veel groeten van Anneke Stultiens

Toon en Jeanne

Hallo Ria,
WAUW wat een prachtige foto's Ria.
Inderdaad Tsitsikamma geeft je die energie,HEERLIJK die mooie natuur daar.
Ria ga nog lekker GENIETEN daar,heel veel succes en voor allemaal heel veel groetjes.
Toon en Jeanne.

Ria Vreeburg

Name: Ria Vreeburg

Was vrijwilliger bij Thamsanqa van 13 sep 2010 tot 09 okt 2010

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 16 aug 2010 tot 11 sep 2010

Over mij:

Een langverwachte droom gaat uitkomen! Ook ik mag voor Be More aan de slag en wel bij Mother of Peace en bij Thamsanqa.

Meer...