WEER EEN WARM WELKOM

Zaterdag 9 en zondag 10 oktober: ik ben onderweg naar Nederland, ik wil dat wel, maar ook weer niet. Natuurlijk wil ik graag mijn man en dochter, mijn familie en vrienden weer zien, maar tegelijkertijd is mijn hart bij Afrika, bij de 2 projecten waar ik heb mogen werken; ik heb geen seconde spijt gehad.
Dan toch, het laatste uurtje in het vliegtuig komen de zenuwen, spanning voor het weerzien, en de minuten kruipen. Nienke, een collegaatje uit Durban, had precies dezelfde emoties. Zonder vertraging en met bagage die gelukkig snel op de band lag, door de welbekende schuifdeuren op Schiphol. Daar staan mijn liefdes, en de tranen komen. Ik had een warm welkom in ZA; ik krijg opnieuw een warm welkom hier thuis; ik voel me een bevoorrecht persoon.
Op maandagmorgen voel ik me verdrietig; ik mis de lieve kindjes, de mensen daar met wie ik heb mogen samenwerken en ik betreur de armoe en het verdriet waarmee velen daar moeten leven en de oneerlijk grote verschillen met het rijke westen.
Maandagavond eten we vroeger en zeker sneller dan normaal, maar het is me niet duidelijk waarom; totdat de bel gaat en mijn schoonzusje en zwager voor de deur staan; opnieuw wordt er gebeld; mijn man en dochter hebben een verrassingsavond voor mij georganiseerd en de vrienden die dichtbij wonen uitgenodigd; een kamer vol met lieve mensen, geinteresseerd in mijn verhalen en ik word verwend met bloemen, zuidafrikaanse muziek en lekkere zuidafrikaanse wijn.
Mijn agenda begint voller te raken; er zijn nog heel veel fijne vrienden en familie, verspreid over het land, die ik graag ga zien en met wie ik mijn ervaringen wil delen.

Over de - nu al - veelgestelde vraag: 'ga je nog eens terug' hoef ik geen moment na te denken.......

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Christine Elzen-Fransen

Hoi Ria
Vanaf de zijlijn heb ik de afgelopen weken je berichten gevolgd. Indrukwekkend om te lezen wat je allemaal hebt gedaan en meegemaakt. Ik kan me goed voorstellen dat je nu weer met gemengde gevoelens hier in Nederland terug bent, maar er zal vast nog een vervolg komen als ik het zo lees.

Van mijn ouders hoorde ik van het welkomstfeestje gisteren, wat lief van Roel en Yvette. M'n ouders waren onder de indruk van alle verhalen. Nou, veel sterkte om hier je draai weer te vinden! Ik zal de berichten nog missen.

Liefs (ook namens Hilbert) van Christine Elzen-Fransen

martha Dank

Vanuit de Schoolstraat: welkom in het "waspikse". Hoop je snel weer te zien. Ook ik ben benieuwd naar verhalen van daar. Komt wel een keer wanneer je het weer wat rustiger krijgt.
groetjes,
martha.

Anneke Stultiens

Welkom thuis Ria,
Het zal even wennen zijn om hier weer in het dagelijkse ritme te komen.
Mooi dat je met zoveel plezier en mooie gevoelens kunt terugkijken op je Afrikaanse avontuur.
Succes met acclimatiseren en tot ziens,

hartelijke groeten van Anneke Stultiens

Ria Vreeburg

Name: Ria Vreeburg

Was vrijwilliger bij Thamsanqa van 13 sep 2010 tot 09 okt 2010

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 16 aug 2010 tot 11 sep 2010

Over mij:

Een langverwachte droom gaat uitkomen! Ook ik mag voor Be More aan de slag en wel bij Mother of Peace en bij Thamsanqa.

Meer...